Binnenstebuiten op de koffie

Beeldkazerne onlangs te zien als unieke woon/werk locatie bij woonprogramma KRO-NCRV op NPO2.

Televisie opnames KRO-NCRV

Onlangs stond de Beeldkazerne in het middelpunt van de aandacht bij het woonprogramma #Binnenstebuiten. In dit televisieprogramma van de KRO-NCRV wordt iedere aflevering een portret geschetst van een bijzondere woning en haar bewoners. Zo leidde Marcel en zijn partner Ien de televisieploeg rond in de Beeldkazerne, die niet alleen onze studioruimte huisvest maar ook hun woning.

Uniek pand in historische binnenstad Gorinchem

Met de opvallende blauwe luiken is de Beeldkazerne al jaren een kenmerkend pand op de hoek van de Dalemstraat en Burgstraat in het centrum van Gorinchem. Na jaren dienstgedaan te hebben als kazerne voor de brandweer en luchtbeschermingsdienst is het later studioruimte geworden. Weinigen weten echter dat het pand eerst op een andere plaats stond en in de jaren ’50 verplaatst is. Dit en andere wetenswaardigheden komen in de uitzending terug, die zo een mooi inkijkje biedt.

Meer weten over onze unieke locatie? Kijk eens in ons digitale magazine, daarin is ook meer beeldmateriaal te zien van de verplaatsing!

Lees meer over de historie van de Beeldkazerne in ons magazine
Nieuwsoverzicht

Hoe kunnen wij helpen?

  • Ik geef toestemming aan Beeldkazerne om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.