Boekpresentatie Objects

Objects - Vera Galis

Synagoge Weesp als decor van geslaagde boekpresentatie Vera Galis

Eerste uitgave Beeldkazerne

Onder grote belangstelling is na maanden van voorbereiding de eerste eigen uitgave van Beeldkazerne gepresenteerd. Het boek Vera Galis – Objects geeft een overzicht van dertig jaar werk van deze beeldend kunstenaar en is geheel tot stand gekomen onder de bezielende leiding van Beeldkazerne. Centraal staan de twee exposities van Vera in het Gorcums Museum (2012) en Fort Vuren (2014), beiden gefotografeerd door Marcel. Dit wordt aangevuld met niet eerder vertoond beeldmateriaal uit Vera’s archief en bespiegelingen van diverse schrijvers.

Boek van ons allemaal

De middag werd ingeluid door de heer G.W. Canters, professor moleculaire-biologie aan de universiteit Leiden, die vertelde over zijn jarenlange fascinatie voor Vera’s werk. Namens Beeldkazerne deed Rick een kort woord, waarin hij ons adagium ‘verwacht meer’ koppelde aan het creëren van kansen. Speciale dank werd er uitgesproken richting de verschillende sponsors en begunstigers die op voorhand een boek hadden gekocht en het zodoende mogelijk hadden gemaakt het te financieren. Hen werd het boek persoonlijk overhandigd door Vera, die de sfeervolle ruimte ook had aangekleed met vitrinekasten én een geheel nieuw werk wat hier ook voor het eerst naar buiten toe werd gespresenteerd.

Het boek is vanaf nu verkrijgbaar bij de betere boekhandel. Ook zijn er nog enkele gesigneerde limited editions verkrijgbaar, die zijn voorzien van een originele Giclée print.

Nieuwsoverzicht

Hoe kunnen wij helpen?

  • Ik geef toestemming aan Beeldkazerne om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.