Boekpresentatie SSG

Onder brede belangstelling werd tijdens de lustrumviering van Stichting Stadsherstel Gorinchem een bijzonder jubileumboek gepresenteerd.

Jubileumboek als bekroning van 40-jarig bestaan

In het 40-jarig bestaan van de stichting is er veel gerealiseerd. Om dit vast te leggen heeft de stichting in samenwerking met Beeldkazerne een boek gemaakt over de geschiedenis van SSG en haar projecten. Uitgangspunt voor het jubileumboek was de verbeelding van de visie van de stichting en wat de invloed daarvan is geweest op de stad en zijn bewoners. Naast een geschiedenis van de stichting bevat het boek interviews met de huidige bewoners van de 25 gerestaureerde panden, waarin zij vertellen hoe ze het wonen in een bijzonder pand in de historische binnenstad van Gorcum beleven.

 

Beeldkazerne partners geven presentatie totstandkoming

Het boek werd gepresenteerd in Theater Periscoop, wat voor de gelegenheid helemaal gevuld was. Naast de uitreiking van de stadsherstelprijzen en het jaarverslag gaven Marcel en Stefan, in samenwerking met schrijvers Ton Peters en André Degen, een presentatie over de totstandkoming van het boek.

Marcel en Ton werkten al eerder samen aan ‘Het Grote Torenboek’ en gingen voor dit project in een periode van maanden de straat op om de huizen vast te leggen en bewoners te spreken. In overleg met Stefan werd een ontwerp gemaakt waarna Stefan ook de hele drukwerkbegeleiding op zich nam. Om een korte impressie te geven van dit proces, wat altijd achter gesloten deuren plaatsvind, maakte Rick een korte video-impressie, die ook deze avond getoond werd.

Jubileumboek Stichting Stadsherstel Gorinchem 1976-2016 is een uitgave van De Beeldkazerne i.s.m. SSG

Het is vanaf nu te krijgen bij boekhandels Cursief en de Mandarijn in Gorinchem. isbn 978-94-92536-01-3

Nieuwsoverzicht

Hoe kunnen wij helpen?

  • Ik geef toestemming aan Beeldkazerne om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.