Presentatie multimediaal kunstproject

Op zondag 13 september presenteerden we tijdens kunstmanifestatie DordtYart een uniek multimediaal project rondom het werk van kunstenares Vera Galis.

Vera Galis

Al eerder werkten wij samen met kunstenares Vera Galis. Zij maakt unieke ruimtelijke werken, opgebouwd uit lijnen en vlakken van diverse (edel)metalen. De telkens veranderende wisselwerking tussen lijnen en kleuren is bijzonder opvallend als je om de objecten heen loopt. Haar werk is o.a te vinden in het Philips Evoluon (Eindhoven), het voormalige ministerie van VROM (Den Haag), het Operation Control Centre van KLM (Schiphol) en in diverse musea en particuliere kunstcollecties.

Multimediaal project

In samenwerking met Vera ontwikkelden wij een nieuw multimediaal project om haar werk verder onder de aandacht te brengen. Zo produceerde Rick een bijzondere korte film tijdens Vera’s laatste expositie in Fort Vuren. Marcel fotografeerde hier Vera’s kunstwerken, waarvan het resultaat gebundeld gaat worden in een eerste oeuvre boek, onder leiding van Stefan. Het resultaat van deze samenwerking was te zien tijdens de presentatie de middag van Vera Galis bij DordtYart.

DordtYart

Dit jaar is Vera uitgenodigd voor de jaarlijkse manifestatie DordtYart. In de hal van een oude scheepswerf in Dordrecht werkte zij een half jaar lang aan een nieuw kunstwerk. Op zondag 13 september werd dit nieuwe werk onder grote belangstelling gepresenteerd, samen met de nieuwe film en het boek. Vera gaf daarbij zelf een toelichting op haar werk en het ontstaansproces. Centraal thema was de relatie van Vera’s werk tot de omgeving. Vanuit de Beeldkazerne vertelde Rick hierover in verband met de twee films die hij maakte rond Vera’s werk. Tenslotte gaf Marcel een introductie op het boek en de fotografie die hij hiervoor verzorgde.

Het is mogelijk om te voorinschrijven op het boek, neem contact op voor meer informatie.

Nieuwsoverzicht

Hoe kunnen wij helpen?

  • Ik geef toestemming aan Beeldkazerne om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.