Eerste Beeldkazerne Inspirium!

De kracht en onmacht van clichés

Beeldkazerne presenteerde exclusieve kennissessie onder de noemer 'Inspirium'

Exclusieve kennissessie met gerenommeerde sprekers

Donderdag 15 maart 2018 vond het eerste Beeldkazerne Inspirium plaats. Een bijzondere en exclusieve kennissessie. Een zeer onderhoudende avond in een informele setting. Twee bijzondere en gerenommeerde Beeldgasten deden verslag van hun dagelijkse confrontatie met cliché’s in hun professie.

Frank van Hoorn: “Gemeenplaatsen – een minder clichématig woord voor cliché’s – zijn behulpzaam als je moet praten, maar niks kunt of wilt zeggen. Net als voetballers grossieren politici in cliché’s, vooral als ze aan de macht zijn.”

 

Frank heeft als Hoofd Media Relaties van Shell en voormalig Senior Advisor van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de kracht en onmacht van cliché’s mogen gebruiken en ervaren. Zijn presentatie gaf de toehoorders verrassende inzichten en meer dan voldoende voer voor discussie.

“Stap nooit in het frame, het cliché van een ander. Ook niet door het te ontkennen.”

Daarna was het woord aan Reinier Flaes, motiondesigner. Een absolute kunstenaar in het maken van animaties. Het gebruik van cliché’s en clichébeelden maken het Reinier mogelijk niet-realistische voorstellingen te transformeren naar een voor de kijker realistische en aannemelijke wereld. Met cases voor onder andere portemonnaie-maker Secrid, dancefeest Climaxx en een speelfilm heeft Reinier de toehoorders en -kijkers meegenomen in zijn door creativiteit uiterst gedreven werk.

Vanuit onze belofte als Beeldkazerne, hebben we een kennissessie georganiseerd, die alle aanwezigen inhoudelijk hebben verrast en verrijkt. Dat is onze kracht. Vanuit onze expertise en een zeer divers netwerk mensen te verbinden met een intrinsieke toegevoegde waarde.

Beeldkazerne: “Verwacht meer!”

Nieuwsoverzicht

Hoe kunnen wij helpen?

  • Ik geef toestemming aan Beeldkazerne om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.