Opening Kunstwerk Schuttersplein

Portretten in Staal

Vandaag onthulde Marcel een bijzonder kunstwerk boven de ingang van brede school Het Schuttersplein.

Opening door wethouder

Na jaren van voorbereiding was het vandaag dan eindelijk zover; de onthulling van het kunstwerk bij het schuttersplein. Samen met leerlingen van csb Samen Onderweg, zml-school De Cirkel en het dagcentrum van Syndion onthulde wethouder Dick van Zanten het kunstwerk boven de hoofdingang. Dit onder toeziend oog van Marcel, die in samenwerking met Merford het unieke werk tot stand bracht.

Uniek kunstwerk

Het werk bestaat uit fotoportretten, die door middel van een speciaal proces zijn samengesteld uit duizenden gaatjes in stalen platen. Deze platen hebben de vorm van een honingraat en hangen niet enkel boven de hoofdingang maar ook boven de individuele ingangen van de verschillende scholen. Ze zijn het sluitstuk van een groter geheel waarvan het binnengedeelte al werd onthuld met de opening van de nieuwe locatie. De portretten symboliseren de verschillende gebruikers en hun diversiteit in culturele achtergrond. Met de onthulling komt er een einde aan een lang proces waar Marcel meerdere jaren mee bezig is geweest in samenwerking met de verschillende gebruikers van het gebouw.

Nieuwsoverzicht

Hoe kunnen wij helpen?

  • Ik geef toestemming aan Beeldkazerne om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.