Filmmaker met oog voor detail

Filmmaker Rick Roos is een visueel verteller. Hij produceert en regisseert korte films als promo's, teasers, reportages, trailers en documentaires. Met vakmanschap en een analytische blik maakt en vertaalt hij concepten naar visueel krachtige beelden.

Groot arsenaal aan kennis en ervaring

In 2008 studeerde Rick Roos af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Tijdens een lange stageperiode deed hij uitvoerige ervaring op binnen verschillende onderdelen van de Nederlandse filmsector. Op het moment dat de gehele industrie langzaam overstag ging naar digitaal leerde hij op de valreep ook nog werken met het filmen op 35mm celluloid film. Zodoende beschikte hij al vroeg over een groot arsenaal aan gespecialiseerde vakkennis en ervaring. Als cinematographer, focuspuller en clapper/loader (functies in het cameradepartement van een film) werkte hij vervolgens mee aan verschillende speelfilms, documentaires, commercials en videoclips. Werk van zijn hand is vertoond op verschillende internationale filmfestivals en omroepen. Een van zijn afstudeerfilms werd zelfs aangekocht door het EYE Film Instituut en maakt zo deel uit van ons nationale filmarchief.

Tegenwoordig produceert en regisseert hij zijn eigen films. Zo maakte hij in 2015 zijn televisiedebuut met de korte documentaire Requiem. Daarnaast geeft hij geregeld gastlessen op verschillende (hoge)scholen en instellingen.

 

Breed georiënteerd met een scherpe blik

Een scherpe analytische blik, visueel denken en gedreven vakmanschap zijn de kwaliteiten van Rick. Ieder idee vertaalt hij in een helder visueel concept, waarbij de merkwaarde of boodschap (van de opdrachtgever) als uitgangspunt dient. Het duidelijk maken van complexe materie is daarin zijn specialiteit, waarbij hij duidelijk profiteert van zijn onderwijskundige ervaring. De beelden die hij creëert zijn daarom altijd het resultaat van uitvoerige studie, voorbereiding en conceptontwikkeling. Rick is breed georiënteerd, met een specifieke interesse in kunst, cultuur en historie. Het maken van films is een passie waarmee hij zich bij de Beeldkazerne ook ten dienste van opdrachtgevers stelt. In de spaarzame momenten naast het werk sport hij graag of loopt een rondje.

 

Ik kan je helpen met:

Alle projecten van Rick

Gespecialiseerd als cameraman werkte Rick Roos mee aan verschillende speelfilms, documentaires, commercials en videoclips. Tegenwoordig produceert en regisseert hij echter volledig zijn eigen filmproducties, waarbij hij ook nog steeds de camera graag ter hand neemt. Als visueel verteller vertaalt hij uw idee, boodschap of merkwaarde in een overtuigend en helder beeldconcept. Een scherpe analytische blik, visueel denken en gedreven vakmanschap zijn hierbij zijn kwaliteiten.

Hoe kunnen wij helpen?

  • Ik geef toestemming aan Beeldkazerne om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.