Boek Solitary Creations

Outsider Art van Collectie de Stadshof

Werk van vijftig toonaangevende outsiders uit de Collectie de Stadshof zijn nu gebundeld in een prachtig vormgegeven boek.

Solitary Creations bundelt dertig jaar verzamelen

De Nederlandse Collectie De Stadshof verzamelt al ruim dertig jaar Outsider Art. Binnen Europa behoort hun collectie zelfs tot de top-5 met meer dan 7000 werken. De term Outsider Art is erg breed, maar vrijwel altijd gaat het om werk van onstuitbare, vaak obsessieve, autodidacten. De Nederlandse stichting heeft geen eigen locatie, maar heeft haar collectie ondergebracht bij haar Belgische partner Museum Dr. Guislain in Gent (B). Verder worden delen van de collectie gepresenteerd in musea in binnen- en buitenland.

Met de publicatie SOLITARY CREATIONS is nu voor het eerst een groot deel van de collectie gebundeld in boekvorm. De uitgave viel tegelijkertijd samen met een grote overzichtstentoonstelling in Parijs.

De kroon op jarenlange samenwerking

In het lijvige boek (2,5 kg!) laten curatoren Frans Smolders en Liesbeth Reith werk zien van vijftig kunstenaars uit de Collectie de Stadshof. Veel ruimte is hierbij gelaten voor pagina-vullende foto’s van de kunstwerken, met veel aandacht voor details.

Als vaste fotograaf is Marcel inmiddels al enkele jaren verbonden aan Collectie de Stadshof. Zodoende is dit boek ook de kroon op Marcel’s werkzaamheden voor de stichting. De gedetailleerde fotografie, gevat in een prachtige vormgeving van ontwerper Frederik van de Wal, maken deze publicatie tot een absolute musthave voor liefhebbers en verzamelaar. Het is verkrijgbaar bij de boekhandel en via bol.com

SOLITARY CREATIONS. 51 Artists out of De Stadshof Collection.

328 blz; Euro 29,50; ISBN 978-94-6226-047-4

Als conceptontwikkelaar vertaalt Marcel Köppen uw wensen met vakmanschap en creativiteit in aansprekende en functionele beelden. Centraal in zijn werk staat de beeldtaal. Fotografie is niet het doel, maar het middel om een sfeer, statement, visie of boodschap te communiceren. Vanuit deze filosofie stelt Marcel zich al jaren ten dienste van de bedrijfsfotografie. Zijn wortels liggen in het vrije werk als documentaire fotograaf.

Hoe kunnen wij helpen?

  • Ik geef toestemming aan Beeldkazerne om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.