Nieuwe Merkwaarde Vrienden Slot Loevestein

Merkwaarde maakt het verschil voor Slot Loevestein

Voor de Stichting Vrienden van het Slot Loevestein ontwikkelde Stefan een nieuwe profilering, op basis van het door hem ontwikkelde Monto Media Merkwaarde Model®.

In het kenmerkende Hollandse rivierenlandschap, waar Maas en Waal samenkomen, liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Slot Loevestein is als Staatsgevangenis vooral beroemd vanwege de spectaculaire ontsnapping met de boekenkist door rechtsgeleerde Hugo de Groot. Hij wordt beschouwd als één van de grondleggers van het Volkenrecht, het Internationaal Recht.

Behalve Staatsgevangenis was Slot Loevestein als vesting tevens een belangrijk onderdeel van de Hollandse Waterlinie.

De erfgenamen van Hugo de Groot

Meer dan veertig jaar geleden is de Stichting Vrienden van Slot Loevestein opgericht. De zakelijke Vrienden, Leenheren genoemd, verbinden zich exclusief voor meerdere jaren aan het museum met financiële bijdragen waarmee nieuwe presentaties en publicaties worden gerealiseerd. Zij hebben zich opgeworpen als erfgenamen van Hugo de Groot en dragen zo bij het realiseren van ‘De Erfenis’.

"Door historie verbonden - Door toekomst gedreven"

Merkwaarde met een toekomstbestendige missie, visie en belofte

Op wens van het nieuwe Bestuur en een Raad van Advies van de Stichting Vrienden van het Slot Loevestein, heeft Stefan op basis van het Monto Media Merkwaarde Model® een toekomstbestendige merkwaarde ontwikkeld. Met deze nieuwe definiëring en profilering van visie en missie, kan de stichting met haar Leenheren een zinvolle bijdrage blijven leveren aan Slot Loevestein.

Nederlands historisch erfgoed in een veranderende wereld

“Ons heden is morgen onze geschiedenis en beïnvloedt onze verwachtingen van de toekomst. Slot Loevestein is van groot belang als Nederlands historisch erfgoed. Initiatieven als van de Stichting Vrienden van het Slot Loevestein, scheppen voorwaarden om het slot zich in het collectieve historische bewustzijn verder te kunnen blijven manifesteren.”

Meer weten over het door Stefan ontwikkelde Monto Merkwaarde Model® en de fundamentele bijdrage die het kan leveren aan uw organisatie? Neem contact met ons op.

Monto Media geeft uw onderscheidend vermogen een eigen gezicht. Met creatieve concepten die uw merkwaarde ondersteunen en het rendement van uw marketing en communicatie verhogen. Onze concepten zorgen voor een sterker merk en een hogere omzet. Stefan Bergman is al meer dan 25 jaar werkzaam op het gebied van marketing en communicatietrajecten. Als ondernemer bekleedde hij directiefuncties bij verschillende bedrijven op het gebied van crossmedia en webapplicaties. Daarnaast heeft Stefan door zijn ervaring als consultant en projectmanager een grote hoeveelheid kennis opgebouwd op het gebied van conceptontwikkeling, e-commerce, ERP systemen en marketingautomatisering.

Hoe kunnen wij helpen?

  • Ik geef toestemming aan Beeldkazerne om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.