Motion Graphics Showreel

Animatie specialist op topniveau

Rick en Marcel leverden een bescheiden bijdrage aan de showreel van motion graphics expert Reinier Flaes.

Showreel als internationaal visitekaartje

Reinier Flaes is een oud-klasgenoot van Rick die zich heeft gespecialiseerd in motion graphic animaties. Naast het animeren van grafische elementen heeft hij de afgelopen jaren ook veel ervaring opgedaan met het digitaal vormgeven en animeren van vloeistoffen, texturen en meer plastische elementen. Onder de vlag van het prestigieuze OneSize werkte hij mee aan commercials voor bedrijven als Coca-Cola, Pickwick, Ericsson etc.

Onlangs is hij voor zichzelf begonnen en maakte in het kader daarvan bovenstaande showreel. De openingsscène in zwartwit produceerde hij speciaal voor deze compilatie als een eigen creatieve inbreng. Voor de rest is de showreel een compilatie van opdrachtwerk.

Greenscreen opname in Beeldkazerne

Aan de openingsscène heeft Rick een bijdrage geleverd met bescheiden advies op het gebied van concept en decoupage. Daarnaast hebben we in onze Beeldkazerne studio de greenscreen opname gemaakt die aan de basis ligt van het een-na-laatste beeld, waarin een monnik op een rotspunt zit. Niemand minder dan onze Marcel verkleedde zich daarbij als monnik. De rest, zoals rotsen, wapperende banieren en bewolking, werden later digitaal toegevoegd.

Via forums werd de showreel op het internet verspreid, waar hij al meer dan 12.600x is bekeken!  Het leverde Reinier direct internationale aandacht (en klantenkring) op.

Meer weten over de specialisatie:

Betrokken bij dit project:

Gespecialiseerd als cameraman werkte Rick Roos mee aan verschillende speelfilms, documentaires, commercials en videoclips. Tegenwoordig produceert en regisseert hij echter volledig zijn eigen filmproducties, waarbij hij ook nog steeds de camera graag ter hand neemt. Als visueel verteller vertaalt hij uw idee, boodschap of merkwaarde in een overtuigend en helder beeldconcept. Een scherpe analytische blik, visueel denken en gedreven vakmanschap zijn hierbij zijn kwaliteiten.

Als conceptontwikkelaar vertaalt Marcel Köppen uw wensen met vakmanschap en creativiteit in aansprekende en functionele beelden. Centraal in zijn werk staat de beeldtaal. Fotografie is niet het doel, maar het middel om een sfeer, statement, visie of boodschap te communiceren. Vanuit deze filosofie stelt Marcel zich al jaren ten dienste van de bedrijfsfotografie. Zijn wortels liggen in het vrije werk als documentaire fotograaf.

Geproduceerd door:

Hoe kunnen wij helpen?

  • Ik geef toestemming aan Beeldkazerne om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.