Pionieren in het sociaal domein

Symposium brengt verbinding en samenwerking

Bijzonder event brengt pioniers bij elkaar die binnen de bestaande wet- en regelgeving grenzen opzochten en nieuwe mogelijkheden wisten te creëren.

Zoektocht naar een nieuwe aanpak binnen de bestaande wet- en regelgeving

De verschuiving van ondersteuning en zorg voor de burger naar diverse portefeuilles van de gemeenten en de oproep tot burgerparticipatie leiden tot een zoektocht naar een nieuwe aanpak. Vanuit de maatschappij ontstaan er regelmatig diverse nieuwe sociaal-maatschappelijke initiatieven. Betrokkenen slaan een andere weg in, vaak gebaseerd op ervaring en opgedane kennis. Deze betrokkenen kunnen we de ‘pioniers’ noemen. Zij onderzoeken en ervaren dat er naast de bestaande trajecten nog veel meer en andere mogelijkheden bestaan. Met andere woorden; anders opereren binnen de bestaande wet- en regelgeving.

Beeldkazerne expertise

Petra kreeg de vraag om ontwerp, organisatie en communicatietraject van een event te verzorgen waarbij diverse sociaal-maatschappelijke initiatieven de deelnemers kunnen inspireren en stimuleren om op zoek te gaan naar mogelijkheden voor kwalitatief betere en efficiëntere zorg voor betrokkenen.

Het event waarbij de deelnemers met elkaar in contact worden gebracht, zodat men elkaar weet te vinden als het gaat om het opstarten van nieuwe initiatieven.

Realisatie

Een gevarieerd programma met vier uiteenlopende sprekers vanuit aansprekende initiatieven zoals De Bank van Noppes, Heilige Boontjes, SamenDoen en Buurtzorg Nederland als ook diverse interactieve sessies zoals een spervuur aanvragen en een levend LinkedIn om de deelnemers met elkaar te verbinden.

Resultaat

Het seminar ‘pionieren in het sociaal domein’ bracht circa 140 deelnemers bij elkaar in Fort Altena. Niet alleen mensen uit de zorg, participatie initiatieven en de arbeidsmarkt waren vertegenwoordigd, maar ook bestuurders, managers en financiële investeerders lieten zich deze middag inspireren door diverse pioniers. De doeners en visionairs, die binnen de bestaande wet- en regelgeving grenzen opzochten en nieuwe mogelijkheden wisten te creëren. Er werden verbindingen gelegd, die tot op de dag van vandaag in een samenwerking resulteerden. De boodschap was duidelijk: Pionieren is toch vooral een kwestie van gewoon dóen!

Een project van:

Petra is sterk in het bedenken, de organisatie en uitvoering van events voor bedrijven en overheid. Daar waar het draait om verrassen, verbinden, inspireren, motiveren, kennis delen en hoogtepunten vieren. Zij houdt de energie hoog en creëert een effectief en dynamisch programma dat aansluit op uw wensen en de wensen van uw gasten. Zij daagt u daarbij graag uit om op een andere manier naar uw event te kijken. Haar doel is om beweging te creëren en het event niet op zichzelf te laten staan, maar deel uit te laten maken van uw organisatiedoelstellingen.

Hoe kunnen wij helpen?

  • Ik geef toestemming aan Beeldkazerne om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.