Riddertoernooi Filmpromo

Echte ridders in historisch decor

De beleving en het spektakel van het riddertoernooi op Slot Loevestein verbeeld in een korte promotiefilm.

Riddertoernooi Slot Loevestein

Ieder jaar organiseert Slot Loevestein in de herfst een riddertoernooi. Tijdens dit bijzondere evenement waant de bezoeker zich weer even in de middeleeuwen. Rond het historische kasteel zijn er allerlei activiteiten te zien en beleven zoals boogschieten, muziekoptredens, zwaardvechten, goochelacts etc. Hoogtepunt is het riddertoernooi waarin vier ridders te paard het tegen elkaar opnemen in diverse historische spelen.

Emotie en beleving komen tot recht in film

Als sponsoring produceerde Rick in eigen beheer deze korte promotiefilm. Daarbij was het een speciale uitdaging om alle aspecten van het evenement aan bod te laten komen en tegelijkertijd de kijker te verleiden om het riddertoernooi zelf te bezoeken. De combinatie van emotie, beleving, muziek en de spectaculaire beelden van de ridders is op geen andere manier zo sterk te communiceren als via film.

Het jaar erop werd de film dan ook actief ingezet voor de promotie van het evenement. Op verzoek werd hij uitgezonden door Koffietijd op RTL4 als dagjeuit-tip, en het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland (RBT) gebruikte enkele beelden voor een speciale Loevestein televisie-reclame.

Dank gaat uit naar Slot Loevestein, zijn ‘bewoners’ en de bezoekers van het ridderfestival. Speciale dank ook aan Dirk en Tilly van het muzikale genootschap ‘Ontfanck Gheselle’ die de soundtrack bij de beelden inspeelden.

Meer weten over de specialisatie:

Geproduceerd in eigen beheer door:

Gespecialiseerd als cameraman werkte Rick Roos mee aan verschillende speelfilms, documentaires, commercials en videoclips. Tegenwoordig produceert en regisseert hij echter volledig zijn eigen filmproducties, waarbij hij ook nog steeds de camera graag ter hand neemt. Als visueel verteller vertaalt hij uw idee, boodschap of merkwaarde in een overtuigend en helder beeldconcept. Een scherpe analytische blik, visueel denken en gedreven vakmanschap zijn hierbij zijn kwaliteiten.

Gemaakt voor:

Hoe kunnen wij helpen?

  • Ik geef toestemming aan Beeldkazerne om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.