Film SantaRun Gorinchem

Duizend kerstmannen in korte film

In opdracht van Rotaryclub Gorinchem produceerde Rick een filmisch verslag van de vijfde SantaRun in Gorinchem.

SantaRun Gorinchem

In 2008 begon Rotaryclub Gorinchem als een van de eersten met het organiseren van een SantaRun. Deelnemers kopen voor een bescheiden bedrag een kerstmannen-kostuum en lopen daarmee een parkour uitgezet in de binnenstad. Met de opbrengsten worden ieder jaar verschillende goede doelen gesteund. In Gorinchem is het evenement inmiddels een breed gedragen traditie die ook op verschillende plekken in de rest van het land navolging heeft gevonden.

Filmisch verslag van evenement

Marcel was als fotograaf al vanaf het begin aan het evenement verbonden. Naast fotografisch materiaal ontstond er echter ook behoefte aan een filmisch verslag van het evenement. Belangrijk was dat alle aspecten van het evenement hierin aan bod kwamen: van de warming up, de deelnemers van jong tot oud, het parkour door de stad, de sponsors, optredens, versnaperingen tot en met de overhandiging van de checkes aan de goede doelen.

Naast dat dit filmisch verslag een toegevoegde waarde geeft aan de beleving van het evenement door de bezoekers, is het ook van grote waarde voor het vinden van sponsoren en partners bij volgende edities. Deze film droeg dan ook significant bij aan de verspreiding van het evenement in Nederland. 

Vanwege de korte afstand van het parkour bleek het filmen van het evenement nog een logistieke uitdaging. In de voorbereiding maakte Rick daarom een uitvoerig plan, waarin de camerastandpunten, planning en logistieke uitdagingen nauwkeurig werden uitgedacht. DJ Kamal Basu maakte tenslotte een swingende kerst-dancemix ter ondersteuning van het beeld.

 

 

Meer weten over onze specialisatie:

Geproduceerd door:

Gespecialiseerd als cameraman werkte Rick Roos mee aan verschillende speelfilms, documentaires, commercials en videoclips. Tegenwoordig produceert en regisseert hij echter volledig zijn eigen filmproducties, waarbij hij ook nog steeds de camera graag ter hand neemt. Als visueel verteller vertaalt hij uw idee, boodschap of merkwaarde in een overtuigend en helder beeldconcept. Een scherpe analytische blik, visueel denken en gedreven vakmanschap zijn hierbij zijn kwaliteiten.

Geproduceerd voor:

Hoe kunnen wij helpen?

  • Ik geef toestemming aan Beeldkazerne om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.