Strategische Visie Gemeente Gorinchem GO2032

Gorcum Open Vesting!

Verbinden en vernieuwen met de kracht van Gorinchem! GO2032 is de door Beeldkazerne ontwikkelde kapstok voor het ontwikkelen van een gedragen visie van een vestingstad. Hoe maak je vanuit een gesloten vesting een open en inclusieve samenleving die samenwerkt en actief inspeelt op ontwikkelingen?

“Working The Future!”: Gorinchem op weg naar GO2032

Gorcumers en mensen uit de regio werkten vanaf 2016 een jaar lang aan de Visie van de stad. Een mooi traject, waarin iedereen zijn ideale stad mocht dromen. Jong en oud, man en vrouw, van iedere achtergrond. De vraag was: hoe ziet Gorinchem eruit in 2032, als de stad 650 jaar stadsrechten heeft?

Beeldkazerne helpt Gorinchem op weg naar GO2032

Met de ontwikkeling, visualisering, advisering van het thema “GO2032”, heeft Stefan (als één van de initiatoren en ambassadeurs van de visie) een substantiële bijdrage geleverd aan het tot stand komen van de “Visie van de Stad: Gorcum Open Vesting!” Beeldkazerne ondersteunde bij de ontwikkeling van diverse formats en events rondom participatie van stakeholders naar strategische visie. Met een op maat ontwikkelde Toolkit als prikkelend brainstorm gereedschap, hebben burgers van alle leeftijden en andere relevante maatschappelijke partijen input kunnen geven voor de visie.

Vanuit een multimedia-aanpak met diverse content zoals foto’s en video’s van Beeldkazerne-partners Marcel en Rick. Communicatie-adviezen, oplevering van een strategisch en bestendig visiedocument en een online platform van ideeën, initiatieven, projecten, kennis, samenwerkingen en verbindingen in het kader van de veelzijdige ontwikkeling van Gorinchem.

Van verkennen naar koers bepalen

Op een originele wijze heeft de aanbieding van het visiedocument in 2017 Visie van de Stad “Gorcum Open Vesting!” aan gemeentebestuur door ambassadeurs, inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners en de regio plaatsgevonden. Met 11 helder gedefinieerde ambities met een centrale thematiek van verbinden én vernieuwen. Het koersdocument voor de toekomstagenda van een structurele en inclusieve groei in samenwerking en samenhang. Dit document is tevens de leidraad geweest voor het Gorinchems coalitie akkoord 2018 – 2022.

Fotomateriaal: ministerie van beeld

Onze specialisaties:

Een project van:

Petra is sterk in het bedenken, de organisatie en uitvoering van events voor bedrijven en overheid. Daar waar het draait om verrassen, verbinden, inspireren, motiveren, kennis delen en hoogtepunten vieren. Zij houdt de energie hoog en creëert een effectief en dynamisch programma dat aansluit op uw wensen en de wensen van uw gasten. Zij daagt u daarbij graag uit om op een andere manier naar uw event te kijken. Haar doel is om beweging te creëren en het event niet op zichzelf te laten staan, maar deel uit te laten maken van uw organisatiedoelstellingen.

Monto Media geeft uw onderscheidend vermogen een eigen gezicht. Met creatieve concepten die uw merkwaarde ondersteunen en het rendement van uw marketing en communicatie verhogen. Onze concepten zorgen voor een sterker merk en een hogere omzet. Stefan Bergman is al meer dan 25 jaar werkzaam op het gebied van marketing en communicatietrajecten. Als ondernemer bekleedde hij directiefuncties bij verschillende bedrijven op het gebied van crossmedia en webapplicaties. Daarnaast heeft Stefan door zijn ervaring als consultant en projectmanager een grote hoeveelheid kennis opgebouwd op het gebied van conceptontwikkeling, e-commerce, ERP systemen en marketingautomatisering.

Gespecialiseerd als cameraman werkte Rick Roos mee aan verschillende speelfilms, documentaires, commercials en videoclips. Tegenwoordig produceert en regisseert hij echter volledig zijn eigen filmproducties, waarbij hij ook nog steeds de camera graag ter hand neemt. Als visueel verteller vertaalt hij uw idee, boodschap of merkwaarde in een overtuigend en helder beeldconcept. Een scherpe analytische blik, visueel denken en gedreven vakmanschap zijn hierbij zijn kwaliteiten.

Als conceptontwikkelaar vertaalt Marcel Köppen uw wensen met vakmanschap en creativiteit in aansprekende en functionele beelden. Centraal in zijn werk staat de beeldtaal. Fotografie is niet het doel, maar het middel om een sfeer, statement, visie of boodschap te communiceren. Vanuit deze filosofie stelt Marcel zich al jaren ten dienste van de bedrijfsfotografie. Zijn wortels liggen in het vrije werk als documentaire fotograaf.

In opdracht van:

Hoe kunnen wij helpen?

  • Ik geef toestemming aan Beeldkazerne om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.