Teaser Imagine Film Festival

Verrassende aankondiging voor filmfestival

Voor de 29e editie van het Imagine Film Festival in Amsterdam produceerde Rick in eigen beheer een verrassende teaser.

Imagine Film Festival in Amsterdam

Ieder jaar wordt in Amsterdam het Imagine Film Festival (ook wel bekend als Fantastic Film Festival) georganiseerd. Tijdens dit meerdaagse festival, wat inmiddels al meer dan 30 edities heeft gehad, is er speciale aandacht voor de fantastische filmgenres zoals horror, fantasie en science fiction.

Verrassende teaser als aankondiging

Tijdens de 29e editie werden filmmakers uitgedaagd een prikkelende teaser trailer te maken als aankondiging van het festival. Deze trailers werden in verschillende bioscopen vertoond in aanloop naar het festival.

Met minimale middelen produceerde Rick in een avond bovenstaande teaser. In dertig seconden worden we meegezogen in de verwondering van een jongetje, die ‘s nachts wakker wordt door een vreemd groen lichtverschijnsel in huis. In de openingsbeelden van zijn speelgoed krijgen we al een hint naar wat er zich in zijn huis kan bevinden. Tegelijkertijd verwijzen de beelden van zijn speelgoed naar de verschillende filmgenres waar het festival zich op richt.

Deze teaser laat dan ook goed zien hoe het mogelijk is om in slechts dertig seconden op een verassende manier een geheel eigen wereld te scheppen, een kijker nieuwsgierig te maken en tegelijkertijd een evenement aan te kondigen, zonder ook maar één beeld van het festival zelf te laten zien!

Meer weten over:

Geproduceerd door:

Gespecialiseerd als cameraman werkte Rick Roos mee aan verschillende speelfilms, documentaires, commercials en videoclips. Tegenwoordig produceert en regisseert hij echter volledig zijn eigen filmproducties, waarbij hij ook nog steeds de camera graag ter hand neemt. Als visueel verteller vertaalt hij uw idee, boodschap of merkwaarde in een overtuigend en helder beeldconcept. Een scherpe analytische blik, visueel denken en gedreven vakmanschap zijn hierbij zijn kwaliteiten.

Hoe kunnen wij helpen?

  • Ik geef toestemming aan Beeldkazerne om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.