Vera Galis expositie Gorcums Museum

Fotografische impressie expositie

Naar aanleiding van de tentoonstelling Vera Galis Objecten in het Gorcums Museum benaderde zij Marcel weer om haar werk fotografisch vast te leggen.

“Openheid, transparantie en ruimtelijkheid zijn de sleutelwoorden in de beelden van Vera Galis. Het zijn uit lijnen en vlakken opgebouwde werken waarin koper, messing, roestvaststaal, alpaca en bladgoud de gehanteerde materialen zijn. Soms zijn het draadconstructies, vaker combinaties van dunne staven en platen, waarin de kleurverschillen worden veroorzaakt door zowel de kleuren van de materialen als door licht en schaduw.”

uit: tentoonstellingsuitnodiging Gorcums Museum 09/2012

Samenwerking uit gedeelde liefde

Inmiddels werkt Marcel al enkele jaren geregeld samen met beeldend kunstenares Vera Galis. Aan de basis ligt een gedeelde liefde voor ruimte, licht en compositie in combinatie met een bewondering voor elkaars werk. Zodoende benaderde zij Marcel ook weer om haar tentoonstelling ‘Vera Galis Objecten’ in het Gorcums Museum vast te leggen.

 

Licht en ruimte vormen fotografische uitdaging

Licht en ruimte spelen een belangrijke rol in Vera’s werk. Dit vraagt om een hele specifieke fotografische benadering. Bovendien vormden de tentoonstellingsruimten een extra uitdaging door de combinatie van kunstlicht en open ramen. Vandaar dat Marcel ruim de tijd heeft genomen om de verschillende kunstwerken te bestuderen en onder de beste omstandigheden vast te leggen, met oog voor verschillende aspecten zoals de stand van de zon en de uniciteit van ieder object. Tijdens de fotosessies werkten Marcel en Vera ook intensief samen, waarbij ze samen zoeken naar de juiste vertaling van de ruimtelijkheid naar het platte beeld. Dit levert foto’s op die een verlengde zijn van de visie en verschijning van de ruimtelijke werken.

Meer weten over:

Een project van:

Als conceptontwikkelaar vertaalt Marcel Köppen uw wensen met vakmanschap en creativiteit in aansprekende en functionele beelden. Centraal in zijn werk staat de beeldtaal. Fotografie is niet het doel, maar het middel om een sfeer, statement, visie of boodschap te communiceren. Vanuit deze filosofie stelt Marcel zich al jaren ten dienste van de bedrijfsfotografie. Zijn wortels liggen in het vrije werk als documentaire fotograaf.

Hoe kunnen wij helpen?

  • Ik geef toestemming aan Beeldkazerne om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.