Rotaryclub Gorinchem Partneravond

Beeldkazerne locatie van inspiratie tijdens kunstroute

Op vrijdag 20 november was de Beeldkazerne studio één van de inspiratie locaties tijdens de speciale partneravond van Rotaryclub Gorinchem.

Kunstroute met als thema vijf zintuigen

Gedurende het jaar organiseren de verschillende commissies van de rotaryclub activiteiten voor haar leden. Op vrijdag 20 november was het de beurt aan de kunstcommissie, die een speciale walking dinner organiseerde. In groepen gingen de leden langs drie verschillende locaties, waar hen steeds een klein gerecht werd voorgeschoteld. Tegelijkertijd werden zij daarbij geïnspireerd met diverse kunsten, in de breedste zins des woord. Het thema van de avond was ‘de vijf zintuigen’ en op iedere locatie werd in het kader hiervan een korte presentatie gegeven.

Inspiratie en samenwerking staan centraal in korte presentatie

Zoals te verwachten stond bij de Beeldkazerne het ‘zien’ centraal. In een korte presentatie vertelden Stefan, Rick en Marcel over inspiratie en de rol van samenwerking. Om dit kracht bij te zetten hadden zij kunstenares Vera Galis als gast gevraagd te vertellen over haar werk en haar recente samenwerking met de Beeldkazerne. Dit werd verder geïllustreerd met een kunstwerk midden in de studio en de twee films die Rick met Vera’s laatste exposities maakte. Afsluitend werd er vooruit gekeken naar het oeuvreboek van Vera wat zij in samenwerking met de Beeldkazerne in 2016 zal presenteren. Onder het genot van een hapje en drankje werd nog even nagepraat waarna alweer de volgende groep voor de deur stond. Zo kwamen er die avond wel drie groepen langs, die alledrie geïnspireerd weer naar buiten gingen.

“Goed opgezet, bijzonder leuk uitgewerkt en met hoge kwaliteit. Een heerlijk prikkelende ervaring in veel opzichten in de prachtige entourage van de Beeldkazerne.
Dat we dat allemaal in ons kleine Gorinchem ‘’in huis’’ hebben!
Al met al een buitengewoon geslaagde invulling van het thema waar de Commissie in het kader van de partneravond naar gestreefd heeft.”
J. Michon, voorzitter commissie Internationaal & Kunst
Nieuwsoverzicht

Hoe kunnen wij helpen?

  • Ik geef toestemming aan Beeldkazerne om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.