Van stopmotion tot en met motion graphics

Animaties zijn een fantastisch middel met een grote verscheidenheid aan stijlen en toepassingen.

(Bijna) geen bewegend beeld zonder animatie

Bij het begrip animatie denken velen direct terug aan de tekenfilms uit hun jeugd. Er wordt echter minder vaak bij stil gestaan dat we tegenwoordig bijna geen dynamisch beeldmateriaal meer kunnen zien zonder dat daarin animaties gebruikt worden. Bewegende titels en/of logo’s bij gefilmde opnames, verhelderende infographics in instructiefilms, de interface van je mobiele telefoon of tablet, de verjaardagsboodschap op bol.com, Special FX in bioscoopfilms, Buienradar… allemaal gebruik van animatie(technieken)!

De mogelijkheden en toepassingen van animaties zijn eindeloos. Een animatie kan zaken inzichtelijk maken die anders zo moeilijk uit te leggen zijn, verbanden laten zien, de aandacht van de kijker grijpen of een oplossing bieden voor dingen die anders onmogelijk zijn om echt te filmen. In veel gevallen staan animaties echter niet op zichzelf, en wordt er een combinatie gemaakt met fotografisch beeldmateriaal. Daarbij kan het dan gaan om gefilmde beelden die worden voorzien van elementen animatie, maar ook om fotomateriaal wat als basis voor de animaties wordt gebruikt.

Op zoek naar een animator?

Door digitale technieken is het tegenwoordig al gemakkelijk om zelf een eenvoudige animatie te maken. Specialisten op dit gebied zijn echter zeer schaars. Het maken van goede animaties kost namelijk erg veel tijd, ervaring, toewijding en vakkennis. Over het algemeen zijn ze dan ook schuw en zitten het grootste deel van de tijd weggedoken in hun studio’s. Daarnaast specialiseren ze zich vaak in hele specifieke animatie-technieken, en is de ene animator daarom de andere niet. Gelukkig weten wij ze te vinden en werken ze graag met ons samen. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar die animator die uw statische logo in een spetterende animatie veranderd? Of wilt u uw ingewikkelde productieketen in luttele seconden inzichtelijk maken? Wij stellen u graag voor aan een van de specialisten die dit mogelijk maakt.

Alle projecten

Hoe kunnen wij helpen?

  • Ik geef toestemming aan Beeldkazerne om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.