Onbegrensde fantasie en creativiteit in eigen verhalen

De simpele korte filmpjes uit de beginjaren van cinema werden snel speelfilms, die tot op de dag van vandaag een groot publiek weten te trekken.

Meer dan een vorm van entertainment

Binnen een jaar na de geboorte van film in 1895 werd al de allereerste fictiefilm gemaakt: L’arroseur arrosé (ook wel bekend als the sprinkler getting sprinkled). Het bleek een groot succes. De simpele korte filmpjes uit de beginjaren van cinema werden snel speelfilms, die tot op de dag van vandaag een groot publiek weten te trekken. Het vertellen en luisteren naar verhalen is al eeuwen een fundamenteel onderdeel van onze cultuur, en het medium film sluit hier naadloos op aan. Het is dan ook meer dan enkel een vorm van entertainment. Een fictiefilm kan het publiek meevoeren in de geschiedenis of toekomst, een fantasiewereld of juist aansluiten op de belevingswereld van de kijker. Zo kan een film tegelijkertijd als een spiegel dienen om te reflecteren op het eigen bestaan.

Al vroeg in de ontwikkeling van het medium is er een universele filmtaal ontstaan die de basis vormt voor bijna iedere filmproductie die gemaakt wordt. Uniek aan deze taal is dat iedereen hem verstaat maar slechts weinigen, namelijk de filmmakers, hem spreken. Een onderwerp waar Rick al vaker op in is gegaan bij verschillende gastlessen en seminars. Als cameraman werkte hij zelf ook mee aan verschillende korte fictiefilms en speelfilms. Hij vertelt er graag over, neem contact op voor meer informatie.

Alle projecten

Hoe kunnen wij helpen?

  • Ik geef toestemming aan Beeldkazerne om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.