Tweede Beeldkazerne Inspirium!

Voorspellende verrassingen en verrassende voorspellingen

Onder de noemer 'Inspirium' presenteerde Beeldkazerne wederom exclusieve kennissessie

Artificiële Intelligentie, Machine Learning en Deep Learning

Het was een zeer onderhoudende avond in een informele setting. “Algoritme versus intuïtie! Neemt, in een steeds meer datagedreven samenleving, “voorspellen” de plaats in van “verrassen”? Twee gerenommeerde gasten gaven een korte en aansprekende lezing over het thema in gezelschap van een selecte groep genodigden. De eerste spreker was Koen Köppen, Chief Technology Officer van het internationaal opererende Klarna. Dit Fintech bedrijf is gespecialiseerd in factuurgebaseerde betaaloplossingen voor 60 miljoen consumenten in meer dan 20 landen en behoort inmiddels tot de reuzen van het e-commerce betalingsverkeer. In zijn presentatie gaf Koen inzicht in de manier waarop dit bedrijf vernieuwende technieken als Artificiële Intelligentie, Machine Learning en Deep Learning gebruikt om voorspellingen te doen over de financiële betrouwbaarheid van online klanten.

“Prikkelend en zorgde voor stof tot nadenken”
“Gaaf georganiseerd”
“Van jullie kunnen we inderdaad meer verwachten”

Voorspellende verrassingen in een eeuwenoude traditie

De volgende spreker bouwt daarentegen juist voort op een eeuwenoude traditie. Rob Breedveld, internationaal gezaghebbend grootmeester in diverse Japanse vechtkunsten, liet op verhelderende wijze zien hoe het observeren, analyseren en anticiperen van menselijk gedrag in methodiek veel overeenkomst heeft met het gebruik van digitale algoritmes. Veelvuldige en consequente oefening zorgen voor de noodzakelijke verrassing in de vechtkunsten, maar deze verworven inzichten laten zich ook goed gebruiken in de dagelijkse (zakelijke) communicatie.

Deze kennissessie werd op feestelijke wijze afgesloten met een uitgebreide borrel waarbij Jorik Boerstal van De Bovenste Plank iedereen nog eens wist te verrassen met een bijzondere combinatie van hapjes en drankjes. Zo werd er in gezelschap van de sprekers nog lang nagepraat over de onderwerpen en inzichten van de avond.

Verrassen en verrijken. Beeldkazerne: “Verwacht meer!”

Nieuwsoverzicht

Hoe kunnen wij helpen?

  • Ik geef toestemming aan Beeldkazerne om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring.